1. huishouden
  2. strijkplank

Top 10 strijkplanken voor je woning

Laatst bijgewerkt: 22 mrt. 2023

Stel je voor: Je bent thuis na een lange dag werken en er ligt een hoop kleding klaar om gestreken te worden. Een strijkplank is de sleutel om je gestreken kleding te krijgen die eruit ziet als net gedragen - maar hoe vindt je een strijkplank die goed is voor je persoonlijke behoeftes? Geen zorgen, want we hebben hier de 10 beste opties voor je op een rijtje gezet. 

Soms ben je op zoek naar de ideale strijkplank voor je woning. Je wil dan wel de beste strijkplanken vinden, maar je wil hier niet een uur naar hoeven zoeken. Dit is precies de reden waarom wij, van Woonrecensie.nl, voor jou aan de slag zijn gegaan. 

Wij zijn voor je aan de slag gegaan om de ideale top 10 strijkplanken voor je op te stellen. Op die manier hoef jij niet te zoeken naar de beste strijkplank voor je woning maar kun je ze wel eenvoudig vinden. We leggen je precies uit waarom deze top 10 ontstaan is en hoe jij er een voordeel aan hebt.

De beste strijkplanken voor je woning 

De beste strijkplanken voor je woning wil iedereen wel hebben. Je woning is namelijk de plek waar je een fijn gevoel moet hebben en waar je echt thuis moet komen. Daarom is het zo belangrijk om de strijkplanken vergelijken waar te maken. Op die manier zie je direct wat handig is en want niet. 

Bij Woonrecensie.nl zijn we altijd druk bezig met het verwerken van nieuwe strijkplanken. Een strijkplank kopen moet namelijk eenvoudig gaan, maar je moet wel zeker weten dat je een goede koopt. Daarom helpen wij je hier graag mee met onze top 10. 

Een top 10 vol goede strijkplanken

Onze top 10 strijkplanken staat vol met alleen maar goede strijkplanken. De strijkplanken moeten allemaal door een strijkplank test heen, zodat we zeker weten dat het een best getest strijkplank is. Zo voorkomen we dat we strijkplanken aanprijzen die helemaal niet zo goed zijn. Het is van groot belang dat ze juist van de beste kwaliteit zijn.

Wat is de beste strijkplanken? Wij hebben alleen de beste strijkplanken uitgezocht voor onze top 10. Daarom hoef je niet bang te zijn dat je een verkeerde koopt. Het is wel goed om altijd zelf nog wat onderzoek uit te voeren, zodat je zeker weet dat een strijkplank voor jou ideaal is.

Marleen
Marleen

Mijn naam is Marleen en ik ben verheugd om mijzelf voor te stellen als jullie toegewijde gids in de wonderlijke wereld van interieur en wonen. Als fervent interieurliefhebber en gepassioneerde productreviewer is het een eer om mijn bevindingen en inzichten te delen op deze prachtige website.

Inhoudsopgave

Populaire FAQS over deze strijkplanken recensies

Een top 10 strijkplanken bepalen hoeft niet per se moeilijk te zijn. Het is vooral belangrijk dat we goed kijken naar alle opties die een strijkplank heeft. Aan de hand daarvan kunnen we sneller de kwaliteit van een strijkplank vaststellen. 

Zodra we de kwaliteit weten, kunnen we verder kijken naar alle andere opties. Zo zorgen we ervoor dat we een compleet beeld krijgen van een strijkplank. Hierdoor kan een top 10 strijkplanken ontstaan en zorgen we ervoor dat iedereen er gebruik van kan maken. Het is wel altijd goed om zelf ook nog wat onderzoek te doen.

De strijkplanken die op onze website staan, zijn allemaal recent getest. We proberen de strijkplanken zo recent mogelijk te houden. Wanneer er nieuwe strijkplanken op de markt komen, gaan we ook kijken of deze in onze top 10 thuis horen. Zo niet, dan zal je ze niet zien verschijnen. 

Het kan dus voorkomen dat we de top 10 wel aanpassen. Dit doen we, zodat de top 10 strijkplanken zo actueel mogelijk blijft. Zo kunnen we voorkomen dat we een goede strijkplank missen. Het is juist belangrijk om alles bij te houden en te kijken welke mogelijkheden we allemaal hebben.

Op Woonrecensie.nl kun je verschillende strijkplanken ervaringen vinden. Deze ervaringen staat op de website voor ons zelf, maar ook voor onze klanten. De ervaringen zijn bedoeld om naar te kijken als een tip. Je kan namelijk precies lezen of een strijkplanken goed is of niet. 

Het is wel goed om te onthouden dat ervaringen altijd een mening zijn. Als iets voor één iemand geldt, hoeft dit niet voor iedereen te gelden. Daarom is het belangrijk om altijd zelf ook nog te kijken naar de opties en of hij desondanks toch wel bij je past of niet.

Top 10 best geteste strijkplanken van nu!

Brabantia Strijkplank C met Stoomunithouder 124 x 45 cm Denim Black.

5/5

De Brabantia Strijkplank C met Stoomunithouder is een krachtige en duurzame strijkplank. Het gepatenteerde en ergonomisch gevormde strijkblad is gemaakt van een speciale samenstelling van fijn materiaal, waardoor het materiaal optimaal warmte geleid. Het speciale ontwerp zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt tijdens het strijken, waardoor je op een efficiëntere manier je kleding gestreken krijgt. De stevige stoomunithouder is geschikt voor alle gangbare stoomunits tot maximaal 40x22 cm. Bovendien heeft de strijkplank een verstelbare hoogte, waardoor je het strijkblad op elke gewenste hoogte kunt instellen. Zo kun je altijd met gemak het meest optimale strijkresultaat behalen. De zwarte denim finish maakt de strijkplank compleet en geeft deze een moderne touch. Zo zorgt deze Brabantia strijkplank ervoor dat je altijd je kleding in optimale staat kunt krijgen.

Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder 124x38 cm Denim Black.

5/5

De Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder 124x38 cm Denim Black biedt een hoge kwaliteit en comfort bij het strijken. Met deze strijktafel kun je gegarandeerd een professionele kwaliteit strijkresultaat krijgen. De plank is gemaakt van duurzaam materiaal en is voorzien van een solide stoomunithouder waar alle gangbare stoomunits geplaatst kunnen worden (max. 40x22 cm). Het strijkvlak is aanpasbaar in hoogte van 74-96 cm, waardoor je altijd de meest comfortabele werkhouding vindt. De strijkplank is ook voorzien van een reflecterende strijkzool, zodat je zelfs de meest lastigste stoffen gemakkelijk kunt strijken. Het klittenband aan de zijkant houdt de kledingstukken op hun plaats en de antislip voetjes zorgen ervoor dat de strijkplank stevig op zijn plaats blijft staan.

Blokker Strijkplank S 110x34 cm.

5/5

Met de Blokker Strijkplank S 110x34 cm is het strijken van kleding eenvoudiger dan ooit. De strijkplank is voorzien van een bijgeleverde strijkplankhoes Comfort voor extra gemak. De plank heeft een lengte van 110 cm en een breedte van 34 cm. Deze stevige plank is verstelbaar in 4 hoogtes tot een maximale hoogte van 89 cm, zodat je altijd de juiste werkhoogte hebt. Bovendien is de Blokker strijkplank makkelijk inklapbaar en dus snel en compact op te bergen. Deze strijkplank is geschikt voor zowel droogstrijkijzers als stoomstrijkijzers. Met deze plank kan je dus zowel kleding strijken zonder stoom, als met stoom. Het oppervlak is glad en sterk en biedt een uitstekende ondergrond om je kleding perfect te strijken. De strijkplank is een must have voor iedereen die graag perfect gestreken kleding draagt.

Tomado Metaltex Kuma Strijktafel Strijkoppervlakte 110X34 cm.

5/5

Kuma strijktafel van Metaltex is een stijlvolle en robuuste oplossing voor je strijkbehoeften. De strijkoppervlakte is 110x34 cm, waardoor je perfect kunt strijken van grote kleding tot klein wasgoed. Het materiaal is stoomdoorlatend metaal en de grijze poten hebben een doorsnede van 19 mm. Je kunt de hoogte verstellen van 53 tot 84 cm. De Kuma strijktafel heeft ook een handige strijkijzerhouder gemaakt van plaatstaal. Deze is speciaal ontworpen om je strijkijzer te laten koelen tussen het strijken door. Daarnaast wordt de strijktafel geleverd met een katoenen hoes die over het metaal is getrokken. Deze beschermt je kleding tegen krassen en het metaal tegen stof.

Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder 124x38 cm Titan Oval.

5/5

De Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder 124x38 cm Titan Oval is een innovatieve combinatie van een strijkplank en een stoomunithouder. De strijkplank is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is licht van gewicht. De stoomunithouder is eenvoudig te gebruiken en is uitgerust met een afneembare stoomachtige diepgaande stoomdistributie. Hij is voorzien van een verstelbare hoogte, zodat hij zowel korte als lange kledingstukken kan strijken. De anti-slip voetsteun zorgt voor een stabiele stand en de strijkplank is uitgerust met een opvouwbaar systeem voor een compacte opbergmogelijkheid. De Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder 124x38 cm Titan Oval is ook uitgerust met een tunnelvormige stoomzone, waardoor je de kledingstukken eenvoudig over de stoomunithouder heen kunt strijken. Met de speciale transparante onderzijde kun je het stomen van kledingstukken beter controleren. De strijkplank is voorzien van een 3-laags speciale foam die de warmte beter vasthoudt, zodat je zelfs de meest gevoelige stoffen kunt strijken.

Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder 124x38 cm Pauline.

5/5

Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder 124x38 cm Pauline is een prachtig stijlvol stuk strijkplank. De strijkplank heeft een comfortabele, antikleeflaag die ervoor zorgt dat het strijkgoed niet aan de plank blijft plakken. Ook is er een strijkijzerhouder waarmee je je strijkijzer veilig en praktisch kunt opbergen. De strijkplank heeft een kantelbaar strijkblad waardoor je er zelfs de moeilijke stukken mee kunt strijken. Het verstelbare voeteneinde en de twee vergrendelbare kogelwielen maken het verplaatsen van de strijkplank eenvoudig. Zo kun je de plank gemakkelijk naar waar je wilt verplaatsen. De strijkplank is ook voorzien van een dubbele armsteun. Hierdoor heb je een comfortabele en veilige grip tijdens het strijken. De afmetingen van de strijkplank zijn 124x38 cm en de plank is gemaakt van hoogwaardig materiaal voor duurzaamheid. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder 124x38 cm Pauline is een prachtige combinatie van stijl en functionaliteit en zal zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je huishouden.

Metaltex Stiro Line Antares Strijkplank 114x38 cm strijkoppervlak.

5/5

De Metaltex Stiro Line Antares strijktafel is een duurzame en stijlvolle oplossing voor het strijken van kleding. Dit model heeft een stoomdoorlatend metalen strijkoppervlak van 114x38 cm dat is overtrokken met een prachtige Geometric Zig-Zag stof. Je kunt het strijkoppervlak instellen van 53 tot 89 cm, zodat het comfortabel strijken kan worden uitgevoerd. De strijktafel staat op 4 stevige donker grijze poten met een doorsnede van 22 mm. Deze zijn voorzien van anti-slip voeten, waardoor de strijktafel extra stevig is. Tevens is de Metaltex Stiro Line Antares voorzien van een linnenrek en een stabiele strijkijzerhouder. Hierdoor kun je je strijkijzer altijd klaar hebben staan en heb je een veilige plaats om je kleding te hangen. De strijktafel is een ideale manier om het strijken eenvoudig en effectief te maken.

Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder 124 x 38 cm Denim Black.

5/5

De Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder 124 x 38 cm Denim Black biedt een ideaal oppervlak om kleding op te strijken. Met deze strijkplank krijg je een oppervlak van 124 x 38 cm waarmee je makkelijk meer stukken kleding tegelijk kunt strijken. Het oppervlak is voorzien van een speciale textuur die ervoor zorgt dat de stof niet verschuift tijdens het strijken. De strijkplank is ook uitgerust met een strijkijzerhouder die geschikt is voor normale- en stoomstrijkijzers met een maximale diameter van 135 mm. De strijkijzerhouder is bovendien instelbaar voor zowel links- als rechtshandigen. De ijzerhouder is daarnaast voorzien van een speciale antislip-coating die ervoor zorgt dat je strijkijzer stevig op zijn plaats blijft staan. De strijkplank is verder voorzien van een comfortabele handgreep waarmee je de plank makkelijk kunt verplaatsen.

Brabantia Strijkplank D met Hittebestendige Parkeerplaats 135 x 45 cm Botanical.

5/5

De Brabantia Strijkplank D met Hittebestendige Parkeerplaats 135 x 45 cm Botanical is de perfecte oplossing voor het gemakkelijk en fijn strijken van uw kleding. Dankzij de hittebestendige parkeerplaats is het eenvoudig om het strijkijzer op de strijktafelovertrek te laten staan zonder bruine plekken te riskeren. De strijkplank heeft een schouder- en puntvorm, waardoor het makkelijk wordt om shirts of broeken te strijken. Bovendien is het blad superbreed en ellipsvormig, waardoor je snel en comfortabel kunt strijken. Het asymmetrische gebogen frame (35 mm diameter) maakt het bovendien mogelijk om zittend te strijken.

Rayen Strijkplank 74 x 32 cm Tafelstrijkplank.

5/5

Deze Rayen strijkplank is de ideale oplossing voor thuis of op reis! De strijkplank heeft een afmetingen van 74 x 32 cm en is dus klein en compact, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is. De strijkplank heeft een haak waarmee hij gemakkelijk in uw kledingrek kan worden opgehangen. Bij gebruik klapt u de pootjes uit en plaatst u de strijkplank op een vlakke ondergrond. Rayen staat voor kwaliteit en dat is terug te zien aan de hoes van 100% katoen met een elastische afwerking. De hoes is damp doorlatend, waardoor uw kleding optimaal gestreken wordt. Deze strijkplank is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een kleine en praktische strijkoplossing.

strijkplanken productvergelijking - Eindoordeel

Wij hebben de top 10 strijkplanken natuurlijk gemaakt dus we hebben hier wel een oordeel over. Voor ons bestaat de top 10 alleen maar uit uitstekende strijkplanken. We doen hard ons best om de top 10 zo actueel mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de top 10. 

Wanneer je gebruik maakt van onze top 10 strijkplanken is het van belang dat je zelf wel nog wat onderzoek doet. Dit is handig omdat iedereen situatie anders is. Je kunt daarom niet zomaar van de top 10 strijkplanken uit gaan.

Natuurlijk zijn alle 10 de strijkplanken uit onze lijst van goede kwaliteit maar de nummer 1 heeft misschien andere producteigenschappen dan de eigenschappen die jij belangrijk vindt en naar op zoek bent in een strijkplank.

Conclusie Unknown beste getest

Met deze blog hebben we je hopelijk kunnen bijstaan bij je zoektocht naar een geschikte strijkplank. De 10 producten hebben we voor je op een rijtje gezet, om het je makkelijk te maken. Wij hopen dat je binnenkort je droomstrijkplank hebt gevonden en dat je uiteindelijk veel strijkplezier zal ervaren. Heb je nog vragen, dan helpen we jou graag verder. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

 

Gepubliceerd op: 22 feb. 2023